среда, 19. октобар 2011.

DB1-Дигитална табла




Набави


Посебно - За правна лица (школе) нудим уникатне дигиталне табле са логоом школе и именом школе на главном менију (или шта се већ пожели) по истој цени која је и за приватна лица (пута број радника запосленог наставног особља). Рок израде уникатног софтвера и слања - дан након наруџбе (ако се ради само о имену и логоу школе). 

Свака инсталација овог софтвера у службени и пословни школски рачунар, као и употреба пиратских верзија овог софтвера од стране нелагалних корисника у пословне сврхе је кажњива законом о ауторским правима и аутор ће судским путем тражити материјалну одштету од сваког приватног или правног лица  за које дозна да је исто дело извршила. Зато позивам сваког колегу, родитеља, ученика, да ми се јави уколико је сведок нелегалне употребе моје интелектуалне својине, како би добио део процењене одштете (20%). 

Пример

Не обраћајте пажњу уколико се уносом видео записа у оквиру снимка Дигиталне Табле појављује црно поље, јер то црно поље на снимку заправо је видео запис који се на дигиталној табли гледа без икаквих проблема. Дакле, црно поље на снимку рада дигиталне табле није црно поље када се табла гледа очима и уживо, већ видео снимак који ради без проблема.


Програм дигиталне табле намењен је људима који се баве било којим обликом образовања других, односно, брзој, али зато не мање ефектној, припреми мултимедијалних предавања. Употребом овог програма припрема мултимедијалних предавања своди се на куцање текста и припрему, или прибављање, медија. Након тога, покретањем дигиталне табле припремљене медије једноставним притисцима дугмића корисник-предавач поставља на екран свог рачунара, односно на дигиталну таблу, тј, омогућава њихову видљивост слушаоцима путем видео бима. Предност употребе оваквог програма не огледа се само у брзини припреме већ у одсуству било каквог облика забринутости за инсталације којима је рађено предавање. Како се будуће предaвање неће ни припремати ни радити у окриљу неког великог програма, нема бојазни да школски рачунар неће моћи покренути предавање због разлике у инсталацијама на личном и школском рачунару. Дакле, све што је кориснку потребно су медији које жели презенрирати током предавања, програм дигиталне табле, и да зна где је медије сачувао на рачунару, или покретној меморији на које је исте понео. Употребом интернета за прикупљање медија овим програмом веома ефектно мултимедијално предавање може се припремити буквално за петнаестак минута. Како медије за свако предавање можемо сачувати у засебној фасциклу једном припремљене медије можемо накнадно користити безброј пута. Такође, због флексибилности употребе медија за предавање, које корисник дигиталне табле поставља на таблу редоследом којим он хоће-ручно, употребом дигиталне табле можемо их користити на безброј начина и прилагођавати се тренутним условима самог предавања.




Пример:

Узмимо за пример било коју лекцију из било којег предмета. Најпре морамо припремити текст леције. Текст куцамо у Notepad-у.
За показни пример узећу лекцију о фотосинтези. На интернету сам, на пример, на Bикипедији пронашао страну која о овоме говори а која је искуцана ћирилицом.
Након отварања Бележнице и подеашавања фонта на неки од cir фонтова и копирања ћириличног текста са Википедије на српском видимо само празне коцкице. Након избора латинице у Википедији и копирања у бележницу примећујемо да су коцкице празне само на словима Ч,Ћ,Ш, идт. Дакле, потребна је незнатна корекција текста...
Након корекције текста и исправљања грешака текст је спреман за предавање. 
Понављам, овај поступка само наводим као пример, а свакако ће сваки наставник за себе искуцати читав текст...као што ће свакако пробати да га не куца ако не мора. Преузимањем pdf књига са интернета или са дискова са преломима уџбеника које дају наши издавачи те употребом Adobe Raider-a напреднији наставник наравно да не мора ни куцати текст. Но, важно је да текст припремимо онако како нама одговара...јер текст ће бити срж предавања...мада и не мора да буде. Оно што желимо да нам се текстуално појављује током предавања то ћемо припремити...на овај или онај начин.
Када смо припремили текст позабавимо се преузимањем слика, или анимација. Као нестручан за фотосинтезу, коју сам само узео као пример, претраживањем интернета набавио сам пар слика које сликовито описују појам. При томе сам водио рачуна да бирам слике у ЈPEG формату. Но, чак и ако слике нису у поменутом формату свака се може лако у њега пребацити коришћењем било којег програма за обраду слика. Програм дигиталне табле, за сада, подржава унос слика у ЈPEG и BMP формату, што је и више него довољан број формата.
Након прибављања медија, било да су у питању графике, или анимације, час је у потпуности припремљен. Дакле, припрема часа уз употребу програма Дигитална Табла завршена је самом пропремом медија. Чувањем медија у фасциклу са називом лекције лекција је заправо и припремљена. 
Када имамо припремљене медије на сцену ступа програм дигиталне табле. Након отварања програма кликом на дугмиће на таблу постављамо припремљене медије, а постављамо их по слободној вољи током предавања.
Програм дигиталне табле омогућава употребу већине постојећих дигиталних медија, односно омогућава њихов унос на таблу, као и лаку манипулацију њима на самој табли.
Флексибилност Дигиталне табле, дакле, омогућава и крајње неискусним корисницима рачунара да брзо и лако припреме мултимедијално предавање, а да у његовом припремању, и што је још важније, самом извођењу буду максимално самостални и креативни. Употреба програма дигиталне табле у потпуности може се савладати за петнаестак минута. Њени најважнији алати су алати за унос текстова, слика, видео и аудио записа, као и алати за манипулацију сваким од ових медија, током самог извођења часа. 
Све што је потребно за успешно коришћење дигиталне табле је добра воља, рачунар, и наравно...неизоставни пројектор. 
Како се поводом употребе различитих фонтова ћирилице или латинице јавља једини проблем при употреби овог програма у српској верзији он омогућава и избор  фонта,  од оних који су инсталирани у рачунару, чиме би требала да буде избегнута свака неправилност током употребе самог програма Дигитална табле у пракси, уколико корисник изабере онај фонт којим је текст и куцао. Дакле, уколико корисник дигиталне табле на свом флешу, поред медија спремљених за предавање, понесе и изворни фонт којим је текст куцао, биће сигуран да ће сви текстови везани за предавање бити видљиви на било којем рачунару.

Купи пуну верзију на енглеском 


Изглед нарученог програма(програм стиже
упакован у сигурносни коверат и није подлежан
царинском прегледу.100% га добијате након наруџбе)
Програме можете наручити и избором са моје стране...иди

Изглед пакета са програмом који ми је послао један од регистрованих корисника. Као што видите, једино је печат  српском језику и нема никакве бојазни да се програм не може наручити, или да неће бити послат након наруџбе.
Напомена: Заинтересовани купци порограма дигиталне табле могу је наручити и преко мене, уколико имају проблема да је наруче својом картицом, или проблеме због неких других разлога. Најелегантније, најбрже, најбоље је програм наручити самостално, но, није никакав проблем ни да ја обавим наруџбу уместо купца, на његову адресу а својом картицом, уколико ми пошаље потребан новац. 



* Бесплатно преузимање пуне верзије дигиталне табле на српском је одиста бесплатно. Но, није бесплатно добијање шифре за бесплатно преузимање програма. За добијање шифре која ће Вам омогућити бесплатно преузимање пуне верзије дигиталне табле на српском језику молим пошаљите цену коштања програма - без поштарине.


.

3 коментара:

  1. Svakako sam trebao ranije da Vam se zahvalim na Vašem angažovanju oko pronalaženja "izgubljene" digitalne table,a koja se je "slučajno" zagubila zahvaljujući nekom poštarčiću koga je interesovalo "šta sad meni nešto šalje iz Amerike".
    U svakom slučaju puno hvala na angažovanju, iako to nije bila vaša obaveza, što je bilo Vaša obaveza Vi ste odradili profesionalno i hvala Vam na tome, a posebno na Vašem angažovanju oko nečega što nije Vaša oblast nadležnosti.
    Hvala i puno sreće...
    Pozdrav !!!
    Srđan,

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Srđane, da li tabla stigla ili nije? Ukoliko se "zagubila fabrička verzija" posalaću Vam program putem interneta, pa ga instalirajte i koristite. Vi ste registrovan korisnik i kao takav imate doživotnu garanciju.

      Избриши
    2. Znači maznuli su Vam disk sa programom...Mora da je neki zaposleni poštanski službenik mislio da je ko zna kakva vrednost unutra? Nemojte se sekirati pošto je on sigurno neće upotrebljavati. Šaljem vam mejlove sa instrukcijama kako da preuzmete digitalnu tablu putem interneta. Oprostite što zahtevam da me zovete telefonom da bih Vam usmeno rekao šifru za preuzimanje.

      Избриши